Pittige Thaise Woksoep met Kip en Paksoi
Ingrediënten
- 1 rode ui in halve ringen gesneden
- 1 rode peper schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 1 struikje paksoi gewassen en in brede repen gesneden
- 2 eetlepels roerbakolie
- 100 gram kipfilet in reepjes gesneden
- 1 zakje kippensoep 400 ml
- 50 gram Chinese mie
- ½ zakje koriander ongeveer 7-8 gram
Instructies
- Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de rode ui en rode peper zachtjes gedurende ongeveer 2 minuten.
- Voeg de paksoi toe aan het mengsel in de wok en laat al omscheppend slinken.
- Snijd intussen de kipfilet in reepjes.
- Voeg de kipfilet, mie, kippensoep en 1½ dl water toe aan het paksoi mengsel in de wok.
- Breng aan de kook en laat zachtjes ongeveer 5 minuten koken.
- Hak de koriander fijn.
- Schep de soep in wijde kommen en strooi de gehakte koriander eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een lichtzoete rosé past goed bij deze pittige Thaise woksoep.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g