Pittige Thaise Woksoep met Kip en Paksoi

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 rode peper schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 1 struikje paksoi gewassen en in brede repen gesneden
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 100 gram kipfilet in reepjes gesneden
  • 1 zakje kippensoep 400 ml
  • 50 gram Chinese mie
  • ½ zakje koriander ongeveer 7-8 gram

Instructies

  • Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de rode ui en rode peper zachtjes gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de paksoi toe aan het mengsel in de wok en laat al omscheppend slinken.
  • Snijd intussen de kipfilet in reepjes.
  • Voeg de kipfilet, mie, kippensoep en 1½ dl water toe aan het paksoi mengsel in de wok.
  • Breng aan de kook en laat zachtjes ongeveer 5 minuten koken.
  • Hak de koriander fijn.
  • Schep de soep in wijde kommen en strooi de gehakte koriander eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een lichtzoete rosé past goed bij deze pittige Thaise woksoep.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Thailand