Pittige varkenskebabs met groenten

Pittige varkenskebabs met groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 minneola
  • 3 teentjes knoflook in stukjes
  • 2 cm verse gemberwortel geschild en in stukjes
  • 2 bosuitjes grof gesneden
  • 2 eetlepel(s) heldere honing
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 600 g hamlappen in dobbelstenen
  • 20 kleine champignons schoongemaakt
  • 20 kerstomaatjes
  • 2 gele paprika’s in 20 stukken

Instructies

  • Boen de minneola schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.
  • Pureer de knoflook met de gemberwortel en de bosui in een keukenmachine of wrijf het fijn in een vijzel.
  • Roer er de rasp en het sap, de honing, de sojasaus en de olie door en schep het vlees erdoor.
  • Laat het vlees minimaal 1 uur marineren.
  • Schep na 30 minuten de champignons door het vlees en de marinade.
  • Steek het vlees met de champignons, kerstomaatjes en paprika om en om aan de satéstokjes.
  • Rooster het vlees in een grillpan in ± 8 minuten rondom bruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met bami.
Wijnadvies:
E&J Gallo, Merlot
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees