Pittige Varkensvleesstoof met Ananas
Een verrukkelijke stoofschotel met mals varkensvlees in een lichtpittige kerriesaus, verrijkt met de fruitige zoetheid van ananas en de aardse crunch van pinda's. Dit fusiongerecht is een smaakvolle verrassing en eenvoudig te bereiden.
Ingrediënten
- 1 gesnipperd uitje
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 1 theelepel kerrie
- 1 eetlepel boter
- 100 gram varkensvlees
- 1 eetlepel rozijnen
- 3 dl water
- ½ bouillontablet
- ⅛ liter zure room
- 1 eetlepel bloem
- ½ schijf ananas
- 3 bolletjes fijngesneden gember
- 1 eetlepel gehakte ongezouten pinda's
Instructies
- Smoor de gesnipperde ui met de uitgeperste knoflook en kerrie in de boter.
- Voeg het in dobbelsteentjes gesneden varkensvlees toe en bak dit op matig vuur tot het bruin is.
- Voeg de rozijnen toe.
- Los de halve bouillontablet op in 3 dl water en giet dit bij het vlees.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
- Doe de zure room in een kommetje en klop de bloem er met een vork door tot een glad mengsel.
- Voeg een beetje van de hete bouillon toe aan het zure-roommengsel en roer goed.
- Schenk het zure-roommengsel al roerend terug in de pan.
- Laat alles even goed doorkoken tot de saus gebonden is.
- Haal de pan van het vuur en roer de gesneden ananas, gember en gehakte pinda's erdoor.
- Serveer met drooggekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer het gerecht met drooggekookte rijst. Voor een extra frisse toets kun je er verse koriander en gebakken uitjes over strooien.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 15 g