Pittige Visballetjes
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
Instructies
- Pureer de kabeljauwfilet in een keukenmachine met het zout, knoflook, sjalotjes, rode peper en geraspte limoenschil.
- Meng het ei en de bloem door het vismengsel en vorm met vochtige handen 12-16 kleine balletjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de visballetjes (in porties) in 3-4 minuten rondom bruin.
- Laat de gebakken visballetjes uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de visballetjes met sambal of een pikante salsa uit een pot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze pittige visballetjes als voorgerecht of als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd. Ze zijn ook heerlijk als snack bij de borrel.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de pittige smaak van deze visballetjes.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 25 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g