Pittige Visballetjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 rode peper zonder zaadjes en fijngehakt
  • Schil van 1 limoen geraspt (rest wordt niet gebruikt)
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • 100 ml zonnebloemolie

Instructies

  • Pureer de kabeljauwfilet in een keukenmachine met het zout, knoflook, sjalotjes, rode peper en geraspte limoenschil.
  • Meng het ei en de bloem door het vismengsel en vorm met vochtige handen 12-16 kleine balletjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de visballetjes (in porties) in 3-4 minuten rondom bruin.
  • Laat de gebakken visballetjes uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de visballetjes met sambal of een pikante salsa uit een pot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze pittige visballetjes als voorgerecht of als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd. Ze zijn ook heerlijk als snack bij de borrel.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de pittige smaak van deze visballetjes.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 25 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Warme hapjes
Land van herkomst Antillen / Internationaal