Pizza met gehakt en artisjokken
Ingrediënten
- 250 g rundergehakt
- 2 tl pizzakruiden
- 1 ui in ringen
- 1 blik pizzadeeg met saus
- 200 g gemarineerde artisjokken gehalveerd
- 1 gele paprika kleine in reepjes
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 50 g pizzakaas
- 75 g rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.
- Voeg de pizzakruiden, een mespunt zout en peper toe.
- Bak de uiringen 2 min. mee.
- Roer de saus uit het pizzapakket door het gehakt.
- Rol het deeg uit op een stuk bakpapier.
- Strijk de gehaktsaus uit over de pizza.
- Verdeel de artisjokken, paprika, ringen ui en olijven over de pizza.
- Strooi de kaas erover.
- Bak de pizza 15 min. in de oven en strooi de rucola erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Laat de artisjokken wel goed uitlekken voordat u ze op de pizza legt.
Roer voor een lekkere pittige pizza wat gemalen chilipeper door de tomatensaus. Gorgonzola is een lekkere afwisseling met pizzakaas.
Roer voor een lekkere pittige pizza wat gemalen chilipeper door de tomatensaus. Gorgonzola is een lekkere afwisseling met pizzakaas.