Pizza met gehakt en artisjokken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 2 tl pizzakruiden
  • 1 ui in ringen
  • 1 blik pizzadeeg met saus
  • 200 g gemarineerde artisjokken gehalveerd
  • 1 gele paprika kleine in reepjes
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 50 g pizzakaas
  • 75 g rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het gehakt rul.
  • Voeg de pizzakruiden, een mespunt zout en peper toe.
  • Bak de uiringen 2 min. mee.
  • Roer de saus uit het pizzapakket door het gehakt.
  • Rol het deeg uit op een stuk bakpapier.
  • Strijk de gehaktsaus uit over de pizza.
  • Verdeel de artisjokken, paprika, ringen ui en olijven over de pizza.
  • Strooi de kaas erover.
  • Bak de pizza 15 min. in de oven en strooi de rucola erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Laat de artisjokken wel goed uitlekken voordat u ze op de pizza legt.
Roer voor een lekkere pittige pizza wat gemalen chilipeper door de tomatensaus. Gorgonzola is een lekkere afwisseling met pizzakaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza / Rundvlees
Land van herkomst Italië