Pizza met kabeljauw en garnalen

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwfilet diepvries,
  • 2 pakjes Noorse garnalen á 100 g, diepvries, AH,
  • 1 grote ui
  • 1 dl olijfolie,
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes netto 400 g, AH,
  • 1 pakje verse roomkaas met kruiden 125 g,
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 1 pak wit broodmix 500 g, Koopmans,
  • 1 blik artisjokharten netto 400 g, Mickey,
  • 1 dunne prei
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 200 g jonge kaas gesneden
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 18 zwarte olijven
  • 1 eetlepel olie om in te vetten,
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Kabeljauw en garnalen in 1 uur half laten ontdooien.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tomatenblokjes erdoor roeren.
  • 3 minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
  • Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden.
  • 15 minuten laten rijzen.
  • Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
  • Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
  • Zalm in reepjes snijden.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van 1 cm breed snijden. Kabeljauw in blokjes van 2 x 2 cm snijden.
  • Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Bakplaat invetten.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
  • Bakplaat bekleden met deeglap.
  • Rand van deeg iets omhoog duwen.
  • Tomatensaus over deeg uitstrijken.
  • Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
  • Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
  • Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Rest van olie over pizza druppelen.
  • Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Pizza met bakplaat op tafel zetten. Serveren met gemengde groene sla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza / Vis / Zuidvruchten