Pizza met kabeljauw en garnalen
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 400 g kabeljauwfilet diepvries,
- 2 pakjes Noorse garnalen á 100 g, diepvries, AH,
- 1 grote ui
- 1 dl olijfolie,
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes netto 400 g, AH,
- 1 pakje verse roomkaas met kruiden 125 g,
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 1 pak wit broodmix 500 g, Koopmans,
- 1 blik artisjokharten netto 400 g, Mickey,
- 1 dunne prei
- 100 g gerookte zalmfilet
- 200 g jonge kaas gesneden
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 18 zwarte olijven
- 1 eetlepel olie om in te vetten,
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Kabeljauw en garnalen in 1 uur half laten ontdooien.
- Ui pellen en snipperen.
- In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
- Ui 2 minuten zachtjes fruiten.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Tomatenblokjes erdoor roeren.
- 3 minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
- Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
- Saus op smaak brengen met zout en peper.
- Laten afkoelen.
- In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden.
- 15 minuten laten rijzen.
- Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
- Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
- Zalm in reepjes snijden.
- Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van 1 cm breed snijden. Kabeljauw in blokjes van 2 x 2 cm snijden.
- Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
- Bakplaat invetten.
- Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
- Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
- Bakplaat bekleden met deeglap.
- Rand van deeg iets omhoog duwen.
- Tomatensaus over deeg uitstrijken.
- Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
- Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
- Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.
BEREIDEN:
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Rest van olie over pizza druppelen.
- Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Pizza met bakplaat op tafel zetten. Serveren met gemengde groene sla.