Plaattaart met Biet, Peer & Geitenkaas
Deze levendige plaattaart, samengesteld met rode bieten, peer en geitenkaas, is een smaakvolle combinatie en een waar kunstwerk voor het oog.
Geniet ervan!
Equipment
Ingrediënten
- 500 g gekookte rode bieten
- ½ el milde olijfolie
- 2 Conference peren
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- 100 g zuivelspread met knoflook en kruiden
- 1½ el vloeibare honing
- 100 g Bettine salade bolletjes geitenkaas naturel
- 15 g verse basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd ondertussen de rode bieten in dunne plakjes en meng ze met de olijfolie, peper en eventueel zout.
- Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
- Snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
- Leg de plakjes diepvries bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat, laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan.
- Bestrijk het deeg met de zuivelspread.
- Verdeel de plakjes biet en peer afwisselend over het deeg.
- Besprenkel het geheel met honing en breng op smaak met peper.
- Bak de plaattaart ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
- Voeg de laatste 10 minuten de geitenkaasballetjes toe, scheur de blaadjes basilicum in stukjes en bestrooi de plaattaart hiermee.
- Serveer direct en geniet van deze heerlijke plaattaart met biet, peer en geitenkaas!