Plaattaart met Biet, Peer & Geitenkaas

Plaattaart met Biet, Peer & Geitenkaas

Deze levendige plaattaart, samengesteld met rode bieten, peer en geitenkaas, is een smaakvolle combinatie en een waar kunstwerk voor het oog. Geniet ervan!
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g gekookte rode bieten
  • ½ el milde olijfolie
  • 2 Conference peren
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 100 g zuivelspread met knoflook en kruiden
  • el vloeibare honing
  • 100 g Bettine salade bolletjes geitenkaas naturel
  • 15 g verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd ondertussen de rode bieten in dunne plakjes en meng ze met de olijfolie, peper en eventueel zout.
  • Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
  • Snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
  • Leg de plakjes diepvries bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat, laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk het deeg met de zuivelspread.
  • Verdeel de plakjes biet en peer afwisselend over het deeg.
  • Besprenkel het geheel met honing en breng op smaak met peper.
  • Bak de plaattaart ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
  • Voeg de laatste 10 minuten de geitenkaasballetjes toe, scheur de blaadjes basilicum in stukjes en bestrooi de plaattaart hiermee.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke plaattaart met biet, peer en geitenkaas!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kaas