Plaattaart met Brie, Appel, Courgette en Walnoten

Plaattaart met Brie, Appel, Courgette en Walnoten

Plaattaart met Brie, Appel, Courgette en Walnoten

Geniet van deze heerlijke plaattaart met een verrassende combinatie van brie, appel, courgette en walnoten. Perfect voor een lichte lunch of brunch!
Porties: 3
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg uitgerold en randjes iets omgekruld
  • ½ courgette in plakjes gesneden
  • 1 appel in dunne schijfjes gesneden
  • Plakjes spek optioneel
  • Flinke handvol walnoten
  • Plakjes brie
  • Handvol rucola
  • 1 el Souq kruiden voor oven groenten
  • Beetje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en krul de randen iets om.
  • Bekleed het bladerdeeg met plakjes courgette, bestrooi met een beetje zout en de Souq kruiden voor oven groenten.
  • Leg de dunne appelschijfjes en walnoten gelijkmatig over de courgette.
  • Verdeel de plakjes spek (indien gebruikt) en plakjes brie over de taart.
  • Bak de plaattaart ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de brie gesmolten.
  • Haal de taart uit de oven en maak af met een handvol verse rucola.
  • Serveer direct en geniet van deze smaakvolle en lichte maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse rosé past perfect bij deze plaattaart.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Fruit / Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas / Lunch / Noten
Land van herkomst Internationaal