Poffertjes 2

Poffertjes 2

Porties: 4 porties
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Poffertjespan

Ingrediënten

  • 65 gram bloem
  • 65 gram boekweitmeel
  • 1 mespunt zout
  • 5 gram gist
  • 2-2 ½ dl lauwe melk
  • 1 klein ei
  • gesmolten boter
  • 100 gram boter verdeeld in 4 stukken
  • gezeefde poedersuiker

Instructies

  • Doe de bloem met het boekweitmeel en het zout in een kom.
  • Maak in een kommetje de gist met 3 eetlepels lauwe melk tot een vloeibaar papje aan.
  • Maak een kuiltje in het bloemmengsel, giet hier de aangemaakte gist in en voeg het ei toe.
  • Doe er dan 1 1/2 dl lauwe melk bij en roer het geheel met een houten lepel of met een mixer met deeghaken vanuit het midden tot een dik, glad mengsel.
  • Verdun het geleidelijk met de rest van de lauwe melk en roer tot een gladde, luchtige massa is ontstaan.
  • Laat het beslag afgedekt op een lauwwarme plaats 1 uur rijzen.
  • Verwarm de poffertjespan.
  • Bestrijk de kuiltjes met de gesmolten boter, roer deze niet door, maar gebruik bij voorkeur het heldere gedeelte.
  • Roer het gerezen beslag vooral NIET door.
  • Vul de kuiltjes snel achter elkaar voor de helft met beslag en bak de poffertjes op tamelijk hoog vuur goudbruin.
  • Keer ze met een vork als de bovenkant droog is.
  • Verwarm de borden en leg op elk bord 1 portie.
  • Leg het stuk boter in het midden en bestrooi de poffertjes dik met poedersuiker
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken