Poffertjes met witlof

Poffertjes met witlof

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Poffertjespan

Ingrediënten

  • 2 struikjes witlof ca. 250 g,
  • 25 g boter of margarine,
  • poedersuiker uit strooibus,
  • 1 portie poffertjes beslag
  • eetlepel olie

Instructies

  • Witlof in dunne reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.
  • In kleine koekenpan boter verhitten en witlof al omscheppend ca. 2 minuten fruiten.
  • Witlof bestrooien met poedersuiker.
  • Poffertjespan invetten met olie.
  • Beslag in poffertjespan scheppen en op elk poffertje ca. 1 theelepel witlof scheppen.
  • Met theelepel licht aandrukken.
  • Poffertjes aan beide kanten goudbruin bakken.

Voedingswaarden

Calories: 355 kcal | koolhydraten: 51 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hartige taart / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch