Poffertjes van Sofie Dumont
Equipment
- Poffertjespan
- plastic spuitbus
Ingrediënten
- 200 g tarwebloem
- 15 g verse gist
- 400 ml lauwe melk
- 2 g zout
- 5 g suiker
- 50 g ei
- 50 g gesmolten boter
- Versiering:
- poedersuiker
Instructies
- Los de gist op in de lauwe melk.
- Zeef de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in de bloem.
- Strooi het zout en de suiker op de randen van de bloem.
- Giet eerst wat melk in het kuiltje en roer tot een glad deeg zonder klonters.
- Doe het ei in het kuiltje en vervolgens al roerend de rest van het gist-melkmengsel geleidelijk bijvoegen.
- Schenk er op het laatst straalsgewijs de gesmolten boter bij.
- Leg een licht vochtige doek over de kom en laat 10 minuutjes rusten.
- Zet een speciale poffertjespan op het vuur en laat goed warmen.
- Vet de pan de eerste keer in met wat boter.
- Neem een knijpfles en doe wat van het deeg hierin.
- Nu kan je het deeg gemakkelijk in de holtes spuiten.
- Draai de poffertjes met behulp met 2 houten stokjes om nog voor de bovenkant gestold is en bak ze verder goudbruin.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heb je geen speciale spuitbus, dan kan een lege knijpfles van bijvoorbeeld ketchup ook dienst doen.