Poffertjes van Sofie Dumont

Poffertjes van Sofie Dumont

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Poffertjespan
  • plastic spuitbus

Ingrediënten

  • 200 g tarwebloem
  • 15 g verse gist
  • 400 ml lauwe melk
  • 2 g zout
  • 5 g suiker
  • 50 g ei
  • 50 g gesmolten boter
  • Versiering:
  • poedersuiker

Instructies

  • Los de gist op in de lauwe melk.
  • Zeef de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in de bloem.
  • Strooi het zout en de suiker op de randen van de bloem.
  • Giet eerst wat melk in het kuiltje en roer tot een glad deeg zonder klonters.
  • Doe het ei in het kuiltje en vervolgens al roerend de rest van het gist-melkmengsel geleidelijk bijvoegen.
  • Schenk er op het laatst straalsgewijs de gesmolten boter bij.
  • Leg een licht vochtige doek over de kom en laat 10 minuutjes rusten.
  • Zet een speciale poffertjespan op het vuur en laat goed warmen.
  • Vet de pan de eerste keer in met wat boter.
  • Neem een knijpfles en doe wat van het deeg hierin.
  • Nu kan je het deeg gemakkelijk in de holtes spuiten.
  • Draai de poffertjes met behulp met 2 houten stokjes om nog voor de bovenkant gestold is en bak ze verder goudbruin.
  • Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heb je geen speciale spuitbus, dan kan een lege knijpfles van bijvoorbeeld ketchup ook dienst doen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / Pannenkoeken
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch