Pompoenpuree van Hetty van Es

Pompoenpuree

Pompoenpuree van Hetty van Es

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 eetbare pompoen
  • snufje zout

Eventueel:

  • olijfolie bij een hartig recept

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Het snijden van de pompoen gaat de ene keer een stuk makkelijker dan de andere keer.
  • Neem altijd de tijd als je een pompoen gaat snijden, je wilt natuurlijk graag al je vingers houden.
  • Was de pompoen.
  • Dat doe ik altijd bij groente of fruit.
  • Dat klinkt raar want je gaat de schil niet eten, maar je gaat er wel in snijden.
  • Met hetzelfde mes snij je ook de andere delen van de vrucht in.
  • Op die manier komt er geen onnodig vuil en soms wat gifstoffen in je eten terecht.
  • Snij je pompoen eerst door de helft.
  • Lukt het niet met het ene mes, soms doet een andere het zonder veel moeite, de ene kartel is niet hetzelfde dan een andere.
  • Pompoen kan wel wat moeilijk gaan.
  • De ene pompoen is makkelijker te snijden dan de andere.
  • Snij vervolgens de pompoen in parten.
  • Snij de zaden uit ieder stuk. Je ziet hoe vezelrijk de groente is.
  • Snij de delen eventueel nog wat kleiner.
  • Op die manier zijn ze net iets eerder gaar.
  • Bij hartige gerechten smeer ik met een kwast wat olie over de pompoen, bij puree voor zoete gerechten doe ik niets en plaats ik de plaat zo in de oven.
  • Na ongeveer 25 minuten zijn de pompoenstukken gaar en beginnen net bruin te worden.
  • Tijd om ze uit de oven te halen.
  • Laat de pompoen wat afkoelen en snij de gare stukken pompen van zijn velletje.
  • Voeg een snufje zout toe, niet te veel. Je kunt altijd later nog iets toevoegen.
  • Pureer je pompoen fijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------