Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Het snijden van de pompoen gaat de ene keer een stuk makkelijker dan de andere keer.
- Neem altijd de tijd als je een pompoen gaat snijden, je wilt natuurlijk graag al je vingers houden.
- Was de pompoen.
- Dat doe ik altijd bij groente of fruit.
- Dat klinkt raar want je gaat de schil niet eten, maar je gaat er wel in snijden.
- Met hetzelfde mes snij je ook de andere delen van de vrucht in.
- Op die manier komt er geen onnodig vuil en soms wat gifstoffen in je eten terecht.
- Snij je pompoen eerst door de helft.
- Lukt het niet met het ene mes, soms doet een andere het zonder veel moeite, de ene kartel is niet hetzelfde dan een andere.
- Pompoen kan wel wat moeilijk gaan.
- De ene pompoen is makkelijker te snijden dan de andere.
- Snij vervolgens de pompoen in parten.
- Snij de zaden uit ieder stuk. Je ziet hoe vezelrijk de groente is.
- Snij de delen eventueel nog wat kleiner.
- Op die manier zijn ze net iets eerder gaar.
- Bij hartige gerechten smeer ik met een kwast wat olie over de pompoen, bij puree voor zoete gerechten doe ik niets en plaats ik de plaat zo in de oven.
- Na ongeveer 25 minuten zijn de pompoenstukken gaar en beginnen net bruin te worden.
- Tijd om ze uit de oven te halen.
- Laat de pompoen wat afkoelen en snij de gare stukken pompen van zijn velletje.
- Voeg een snufje zout toe, niet te veel. Je kunt altijd later nog iets toevoegen.
- Pureer je pompoen fijn.