Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 middelgrote pompoen
 - 1 ui gesnipperd
 - 2 teentjes knoflook fijngehakt
 - 4 kopjes groentebouillon
 - 1 theelepel gemalen komijn
 - ½ theelepel gemalen kaneel
 - Zout en peper naar smaak
 - Olijfolie
 - Geroosterde pompoenzaden voor garnering
 
Instructies
- Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
 - Bestrijk de blokjes met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en rooster ze in de oven tot ze zacht zijn.
 - Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
 - Voeg de geroosterde pompoen, komijn, kaneel en groentebouillon toe.
 - Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen helemaal zacht is.
 - Pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is.
 - Voeg zout en peper naar smaak toe.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pompoensoep met geroosterde pompoenzaden als garnering.
					