Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 middelgrote pompoen
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 kopjes groentebouillon
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen kaneel
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Geroosterde pompoenzaden voor garnering
Instructies
- Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Bestrijk de blokjes met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en rooster ze in de oven tot ze zacht zijn.
- Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de geroosterde pompoen, komijn, kaneel en groentebouillon toe.
- Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen helemaal zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de pompoensoep met geroosterde pompoenzaden als garnering.