Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen ca. 800 gram
- 1 ui
- 3 theelepel ras el hanout of kerriepoeder
- 2 eetlepel(s) olie
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 1 dunne prei
- 150 gram tofu
- 4 takjes bladselderij
- 3 eetlepel(s) halfvolle yoghurt
- 4 sneetjes roggebrood
- halvarine
- 2 plakken friese nagelkaas 20+
Instructies
- Boen de pompoen onder stromend water goed schoon.
- Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten.
- Snijd de parten in blokjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui met 2 theelepels ras el hanout in 1 eetlepel olie goudgeel.
- Voeg de pompoen toe met 400 ml water en het stukje bouillontablet.
- Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
- Pureer de massa in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
- Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met de rest van de ras el hanout.
- Bak de tofu in de rest van de olie bruin.
- Roer de tofu door de soep en maak hem op smaak met wat peper en evt. wat ras el hanout.
- Besmeer 2 sneetjes roggebrood met halvarine en beleg ze met kaas.
- Leg de andere sneetjes erop en snijd ze een keer door.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Meng de yoghurt met de selderij en schep dit aan tafel op de soep.
- Geef het roggebrood er bij.