Pompoensoep met prei

Pompoensoep met prei

Pompoensoep met prei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen ca. 800 gram
  • 1 ui
  • 3 theelepel ras el hanout of kerriepoeder
  • 2 eetlepel(s) olie
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 dunne prei
  • 150 gram tofu
  • 4 takjes bladselderij
  • 3 eetlepel(s) halfvolle yoghurt
  • 4 sneetjes roggebrood
  • halvarine
  • 2 plakken friese nagelkaas 20+

Instructies

  • Boen de pompoen onder stromend water goed schoon.
  • Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten.
  • Snijd de parten in blokjes.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Fruit de ui met 2 theelepels ras el hanout in 1 eetlepel olie goudgeel.
  • Voeg de pompoen toe met 400 ml water en het stukje bouillontablet.
  • Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
  • Pureer de massa in een keukenmachine of met de staafmixer.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  • Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
  • Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met de rest van de ras el hanout.
  • Bak de tofu in de rest van de olie bruin.
  • Roer de tofu door de soep en maak hem op smaak met wat peper en evt. wat ras el hanout.
  • Besmeer 2 sneetjes roggebrood met halvarine en beleg ze met kaas.
  • Leg de andere sneetjes erop en snijd ze een keer door.
  • Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  • Meng de yoghurt met de selderij en schep dit aan tafel op de soep.
  • Geef het roggebrood er bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch