Portobellopaddestoelen met balsamicostroop en roquefort
AllerHande december 2003Snel te maken
Ingrediënten
- 6 eetlepel(s) balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook gehalveerd
- 4 portobello champignons
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 50 g blauwaderkaas bijv. roquefort, verkruimeld
Instructies
- Azijn met knoflook in steelpan aan de kook brengen en op matig vuur in 8-10 minuten tot helft inkoken (niet boven pan hangen en inademen, dat geeft branderig gevoel).
- Pan van vuur nemen en met vork knoflook verwijderen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Portobello's schoonvegen met keukenpapier.
- Steeltjes voorzichtig uit hoed breken of wegsnijden.
- In grote koekenpan olie verhitten.
- Portobello's op hoed in pan leggen en in ca. 8 minuten bruin en beetgaar bakken.
- Na 5 minuten omdraaien.
- Bestrooien met zout en peper.
- Elke portobello in dunne plakken snijden en op bord leggen.
- Kaas over portobelloplakken strooien en balsamicostroop erover en ernaast druppelen.