Portobellopaddestoelen met balsamicostroop en roquefort

Portobellopaddestoelen met balsamicostroop en roquefort

AllerHande december 2003
Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook gehalveerd
  • 4 portobello champignons
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 g blauwaderkaas bijv. roquefort, verkruimeld

Instructies

  • Azijn met knoflook in steelpan aan de kook brengen en op matig vuur in 8-10 minuten tot helft inkoken (niet boven pan hangen en inademen, dat geeft branderig gevoel).
  • Pan van vuur nemen en met vork knoflook verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Portobello's schoonvegen met keukenpapier.
  • Steeltjes voorzichtig uit hoed breken of wegsnijden.
  • In grote koekenpan olie verhitten.
  • Portobello's op hoed in pan leggen en in ca. 8 minuten bruin en beetgaar bakken.
  • Na 5 minuten omdraaien.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Elke portobello in dunne plakken snijden en op bord leggen.
  • Kaas over portobelloplakken strooien en balsamicostroop erover en ernaast druppelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch