Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol vers quiche- & taartdeeg 300 g
- 3 prei gehalveerd in de lengte en in stukken van 8-10 cm
- 250 g mascarpone
- 140 g roquefort verkruimeld
- 6 eieren
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- 1 ei geklutst (om te bestrijken)
- Een beetje verse tijm om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking voor.
- Rol het deeg uit, haal het bakpapier eraf en leg het in de ingevette taartvorm.
- (Als alternatief kan het deeg met het meegeleverde bakpapier direct in de vorm worden gelegd, dan is invetten niet nodig.
- )
- Klop de eieren, mascarpone, roquefort, nootmuskaat, peper en zout los in een kom en giet het mengsel over de bodem.
- Leg de prei met de platte kant op de vulling.
- Vul de quiche met de overgebleven stukken prei en bestrooi met peper en tijmblaadjes.
- Bestrijk de prei met olijfolie.
- Bestrijk de rand van de quiche met geklutst ei en bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten, of tot de quiche goudbruin en gaar is.
- Bestrooi de quiche na het bakken met verse tijm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de mascarpone en de pittige smaak van de roquefort.Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 22 g | Vet: 40 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g