Preisoep met chorizo

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel vastkokend, 200 g,
  • 25 g boter of margarine
  • 250 g prei panklare
  • 1 pakje paprikamix 150 g, diepvries, Iglo,
  • 1 eetlepel Mexicaansekruidenmix Casa Fiësta,
  • 1 zakje edelprei-crèmesoep voor 1 liter, Knorr,
  • 100 g ham dikke plak
  • 100 g chorizoworst stukje,
  • zout
  • peper
  • 75 g gemalen oude kaas

Instructies

  • Aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • In (soep)pan boter verhitten.
  • Aardappelblokjes, prei, paprikamix en Mexicaansekruidenmix al omscheppend 2 minuten zachtjes bakken.
  • Preisoep en 1 1/2 liter water toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
  • 10 minuten zachtjes laten koken, af en toe doorroeren.
  • Intussen ham en chorizo in kleine blokjes snijden.
  • Aan soep toevoegen en 2 minuten meewurmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In vier soepkommen soep scheppen en wat kaas erin strooien.
  • Rest van soep en kaas apart op tafel zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met geroosterde pitabroodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees