Preistamppot met Krokante Bacon en Rookworst
Een romige preistamppot met krokant gebakken bacon en zongedroogde tomaat, geserveerd met een sappige rookworst.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Wel de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
- Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de bacon knapperig.
- Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en roerbak de prei ± 3 minuten.
- Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
- Stamp de aardappelen fijn en voeg beetje bij beetje het kookvocht toe tot een smeuïge puree ontstaat.
- Meng de puree met de prei, bacon en zongedroogde tomaten en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met de rookworst en een lepeltje mosterd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse koolsalade of augurken voor een extra smaakcontrast.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een kruidige Syrah past goed bij de hartige smaken van de stamppot en de rookworst.
Voedingswaarden
Calories: 720 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 28 g | Vet: 34 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g