Provençaalse gehaktballetjes met aubergine en cocktailworstjes
Een smaakvol Provençaals gerecht met gehaktballetjes in een rijke tomatensaus met aubergine en ui. Dit gerecht is verrassend lekker en zet je zo op tafel.
Ingrediënten
- 1 aubergine in stukjes
- 1 blikje cocktailworstjes
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 ei
- 400 gram gehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 dl melk
- 4 eetlepels olijfolie
- peper
- 1 runderbouillon
- suiker
- 1 blik tomaat ± 400 gr
- 1 gesnipperde ui
- ½ liter water
- 2 sneetjes witbrood zonder korst
- zout
Instructies
- Schenk de melk over het witbrood.
- Doe het gehakt, het ei, het chilipoeder, zout en peper in een kom.
- Knijp het brood uit en voeg het aan het gehakt toe.
- Meng alles door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de aubergine en de ui zachtjes ± 5 minuten.
- Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomaten met het vocht toe.
- Laat dit, onder af en toe roeren, met het deksel op de pan ± 10 minuten zachtjes koken.
- Breng intussen in een andere pan ½ liter water met het bouillontablet aan de kook.
- Voeg de gehaktballetjes toe en kook ze in ± 5 minuten zachtjes gaar.
- Verwarm de cocktailworstjes volgens de gebruiksaanwijzing.
- Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper en suiker en schep de gehaktballetjes en de worstjes erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Lekker met pasta, rijst of couscous.Wijnadvies
Een soepele rode wijn uit de Provence, zoals een Bandol of een lichte rosé.Voedingswaarden
Calories: 345 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 18 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g