Provençaalse gehaktballetjes met aubergine en cocktailworstjes

Gehaktballetjes gestoofd met aubergine en kleine cocktailworstjes in een Provençaalse tomaten-kruidensaus. Afgewerkt met verse tijm en basilicum, geserveerd in een keramische schaal op een rustieke houten tafel met een linnen servet ernaast, vastgelegd in warm natuurlijk licht.

Provençaalse gehaktballetjes met aubergine en cocktailworstjes

Een smaakvol Provençaals gerecht met gehaktballetjes in een rijke tomatensaus met aubergine en ui. Dit gerecht is verrassend lekker en zet je zo op tafel.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 aubergine in stukjes
  • 1 blikje cocktailworstjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 ei
  • 400 gram gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl melk
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 runderbouillon
  • suiker
  • 1 blik tomaat ± 400 gr
  • 1 gesnipperde ui
  • ½ liter water
  • 2 sneetjes witbrood zonder korst
  • zout

Instructies

  • Schenk de melk over het witbrood.
  • Doe het gehakt, het ei, het chilipoeder, zout en peper in een kom.
  • Knijp het brood uit en voeg het aan het gehakt toe.
  • Meng alles door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de aubergine en de ui zachtjes ± 5 minuten.
  • Pers de knoflook erboven uit en voeg de tomaten met het vocht toe.
  • Laat dit, onder af en toe roeren, met het deksel op de pan ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng intussen in een andere pan ½ liter water met het bouillontablet aan de kook.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en kook ze in ± 5 minuten zachtjes gaar.
  • Verwarm de cocktailworstjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper en suiker en schep de gehaktballetjes en de worstjes erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Lekker met pasta, rijst of couscous.
 

Wijnadvies

Een soepele rode wijn uit de Provence, zoals een Bandol of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 345 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 18 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Saus / Stoofpot
Land van herkomst Frankrijk