Provençaalse Gehaktballetjes met Kruiden en Pijnboompitten

Provençaalse gehaktballetjes, goudbruin gebakken en gegarneerd met verse kruiden en pijnboompitten, geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramisch bord, omringd door limoen, chilipepers en kruiden op een tafel met een traditioneel Mexicaans patroon tafelkleed in een gezellige Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en warme natuurlijke verlichting.

Provençaalse Gehaktballetjes met Kruiden en Pijnboompitten

Geniet van smaakvolle Provençaalse gehaktballetjes met knoflook, verse kruiden en pijnboompitten – perfect voor een mediterrane maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g gehakt bij voorkeur grof gemalen
  • 1 ei
  • 40 g pijnboompitten
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • Handjevol peterselie
  • Handjevol koriander
  • Handjevol bieslook
  • Snufje peper en zout
  • Boter of olie om in te bakken
  • Bloem of paneermeel

Instructies

  • Doe het gehakt, ei, pijnboompitten, zout en peper in een mengkom.
  • Snijd tweederde van de rode ui in grove stukken en houd het andere deel apart.
  • Hak het apart gehouden deel van de ui extra fijn en voeg dit toe aan het gehakt.
  • Pureer de knoflook.
  • Verwijder de steeltjes van de peterselie en koriander en hak ze fijn, samen met de bieslook.
  • Voeg deze kruiden en knoflook toe aan het gehakt.
  • Kneed alle ingrediënten zorgvuldig door het gehakt.
  • Vorm gehaktballetjes en duw voorzichtig de lucht eruit om barsten tijdens het bakken te voorkomen.
  • Rol de gehaktballetjes één voor één door bloem of paneermeel voor een krokante korst.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg eventueel een klontje boter toe.
  • Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur gedurende 8-10 minuten, regelmatig omdraaiend tot ze rondom bruin zijn.
  • Voeg de resterende grof gesneden ui toe aan de pan en roer deze door de gehaktballetjes.
  • Verlaag het vuur en laat nog 5 minuten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de Provençaalse gehaktballetjes met een frisse salade, couscous of aardappelpuree voor een volledige maaltijd.
Wijnadvies:
Deze Provençaalse gehaktballetjes passen goed bij een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Côtes du Rhône of een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden