Provençaalse Roerbaksoep met Runderreepjes
Equipment
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 275 g Provençaals gekruide runderreepjes
- 400 g Provençaalse roerbakmix
- 450 g voorgekookte minikrieltjes
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 150 ml rode wijn
- 750 ml vleesbouillon van tablet
- 100 g groene olijven zonder pit gehakt
Instructies
- Verhit in een wok of braadpan de helft van de olie en bak hierin de runderreepjes op hoog vuur gedurende 1 minuut.
- Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
- Voeg de resterende olie toe aan de pan en roerbak de Provençaalse roerbakmix en krieltjes gedurende 1 minuut.
- Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes, rode wijn en vleesbouillon toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 8 minuten zachtjes koken.
- Voeg halverwege de kooktijd de runderreepjes toe.
- Schep de soep in vier diepe borden en verdeel de gehakte olijven erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Provençaalse roerbaksoep met vers knapperig stokbrood.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 24 g | Vet: 22 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 5 g