Provençaalse Roerbaksoep met Runderreepjes

Provençaalse Roerbaksoep met Runderreepjes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 275 g Provençaals gekruide runderreepjes
  • 400 g Provençaalse roerbakmix
  • 450 g voorgekookte minikrieltjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 150 ml rode wijn
  • 750 ml vleesbouillon van tablet
  • 100 g groene olijven zonder pit gehakt

Instructies

  • Verhit in een wok of braadpan de helft van de olie en bak hierin de runderreepjes op hoog vuur gedurende 1 minuut.
  • Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de resterende olie toe aan de pan en roerbak de Provençaalse roerbakmix en krieltjes gedurende 1 minuut.
  • Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes, rode wijn en vleesbouillon toe aan de pan.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 8 minuten zachtjes koken.
  • Voeg halverwege de kooktijd de runderreepjes toe.
  • Schep de soep in vier diepe borden en verdeel de gehakte olijven erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze Provençaalse roerbaksoep met vers knapperig stokbrood.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 24 g | Vet: 22 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees / Soep
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij