Provençaalse Salade Niçoise met Geroosterde Tonijn

Provençaalse Salade Niçoise met Geroosterde Tonijn

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g haricots verts gehalveerd
  • 2 vastkokende aardappels in plakjes
  • 2 eieren hardgekookt
  • 1 blik artisjokharten 400 g
  • ½ blikje ansjovisfilets
  • 2 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 1 gele paprika in repen
  • 6 Tasty Tom tomaten in vieren
  • 50 g zwarte olijven
  • 4 tonijnsteaks op kamertemperatuur
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Kook de haricots verts en aardappelplakjes in 5 minuten beetgaar.
  • Spoel de groenten en aardappelen af met koud water in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Pel de eieren en snijd ze in partjes.
  • Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze.
  • Dep de ansjovisfilets droog met keukenpapier en snijd ze in stukjes.
  • Klop in een kom het citroensap met de olijfolie, zout en peper tot een dressing.
  • Meng voorzichtig de haricots verts, aardappelplakjes, artisjokharten, ansjovis, bosui, paprika en tomaten met het grootste deel van de dressing.
  • Verdeel de salade over vier borden en garneer met partjes ei en olijven.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de tonijnsteaks met de rest van de dressing.
  • Maal royaal zwarte peper erboven.
  • Grill de tonijnsteaks in ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze van buiten rosé zijn, halverwege keren.
  • Leg de tonijnsteaks op de salade en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte Rosé uit de Provence

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 32 g | Vet: 20 g | Zout: 235 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij