Provençaalse Salade Niçoise met Geroosterde Tonijn
Ingrediënten
- 150 g haricots verts gehalveerd
- 2 vastkokende aardappels in plakjes
- 2 eieren hardgekookt
- 1 blik artisjokharten 400 g
- ½ blikje ansjovisfilets
- 2 eetlepels citroensap
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 1 gele paprika in repen
- 6 Tasty Tom tomaten in vieren
- 50 g zwarte olijven
- 4 tonijnsteaks op kamertemperatuur
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Kook de haricots verts en aardappelplakjes in 5 minuten beetgaar.
- Spoel de groenten en aardappelen af met koud water in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Pel de eieren en snijd ze in partjes.
- Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze.
- Dep de ansjovisfilets droog met keukenpapier en snijd ze in stukjes.
- Klop in een kom het citroensap met de olijfolie, zout en peper tot een dressing.
- Meng voorzichtig de haricots verts, aardappelplakjes, artisjokharten, ansjovis, bosui, paprika en tomaten met het grootste deel van de dressing.
- Verdeel de salade over vier borden en garneer met partjes ei en olijven.
- Verhit een grillpan.
- Bestrijk de tonijnsteaks met de rest van de dressing.
- Maal royaal zwarte peper erboven.
- Grill de tonijnsteaks in ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze van buiten rosé zijn, halverwege keren.
- Leg de tonijnsteaks op de salade en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte Rosé uit de ProvenceVoedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 32 g | Vet: 20 g | Zout: 235 g | Sugar: 5 g