Pruimentaart met pecankruimels

Pruimentaart met pecankruimels

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g pruimen
  • 1 bladerdeeg bodem voor hartige taart gekoeld
  • 4 el poedersuiker
  • 40 g boter in kleine vlokjes
  • 50 g pecannoten
  • 6 limoen koekjes limoendopjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°c
  • Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in parten.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg op het bakpapier.
  • Laat een rand van ca. 2 cm vrij.
  • Bestrooi de pruimen met de poedersuiker en verdeel de botervlokjes over de pruimen.
  • Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de taart 15 minuten.
  • Hak intussen de pecannoten fijn en verkruimel de limoenkoekjes.
  • Meng ze samen.
  • Neem de taart uit de oven, strooi de koek-notenkruimels over de pruimen en bak de taart in nog ca. 5 min. gaar.
  • Serveer de taart lauwwarm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vers is hij het lekkerst.

Variatie:

Vervang voor een Italiaans tintje de pecannoten door gehakte amandelen en de
limoenkoekjes door amaretti.
Een heerlijke en makkelijke taart.
Gebruik wel stevige pruimen, bijvoorbeeld Reine Victoria.
De bodem kan anders te vochtig, dus niet krokant worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart