Pruimentaart met Pistachenoten en Vanillekwark

Pruimentaart met Pistachenoten en Vanillekwark

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
rusttijd voor het deeg 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g bloem + 2 eetlepels extra
  • 50 g poedersuiker
  • 100 g koude boter in kleine blokjes
  • 2 eieren
  • 750 g pruimen
  • 50 g gepelde pistachenoten grof gehakt
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 g vanillekwark

Instructies

  • Zeef de bloem en poedersuiker boven een kom.
  • Voeg een theelepel zout, de boter en 1 ei toe.
  • Meng alles snel door elkaar en kneed het met koele handen tot een soepel deeg.
  • Je kunt het deeg ook in de keukenmachine mengen.
  • Voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe.
  • Vorm het deeg tot een bal en laat deze een halfuur afgedekt in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten.
  • Meng de gehakte pistachenoten in een kommetje met de suiker.
  • Meng het laatste ei door de vanillekwark.
  • Roer ten slotte 2 eetlepels bloem door het kwarkmengsel.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap, 4 cm groter dan de vorm.
  • Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan.
  • Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkanten naar boven.
  • Strooi de pistachenootjes erover.
  • Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 40-45 minuten goudbruin en gaa

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze pruimentaart met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch