Pruimentaart met Pistachenoten en Vanillekwark
Equipment
- Ronde Taartvorm.
Ingrediënten
- 200 g bloem + 2 eetlepels extra
- 50 g poedersuiker
- 100 g koude boter in kleine blokjes
- 2 eieren
- 750 g pruimen
- 50 g gepelde pistachenoten grof gehakt
- 2 eetlepels suiker
- 250 g vanillekwark
Instructies
- Zeef de bloem en poedersuiker boven een kom.
- Voeg een theelepel zout, de boter en 1 ei toe.
- Meng alles snel door elkaar en kneed het met koele handen tot een soepel deeg.
- Je kunt het deeg ook in de keukenmachine mengen.
- Voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe.
- Vorm het deeg tot een bal en laat deze een halfuur afgedekt in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten.
- Meng de gehakte pistachenoten in een kommetje met de suiker.
- Meng het laatste ei door de vanillekwark.
- Roer ten slotte 2 eetlepels bloem door het kwarkmengsel.
- Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap, 4 cm groter dan de vorm.
- Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan.
- Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
- Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkanten naar boven.
- Strooi de pistachenootjes erover.
- Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 40-45 minuten goudbruin en gaa
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze pruimentaart met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat.