Pruimenvlaai

Pruimenvlaai

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram witbroodmix
  • 25 gram boter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ½ dl lauwe melk
  • 1 kg ontpitte pruimen
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • greinsuiker

Instructies

  • Doe de broodmix met de boter, het ei, de vanillesuiker en de lauwe melk in een beslagkom en kneed er met koele handen een soepel deeg van.
  • Laat het deeg op een warme, vochtige plaats rijzen en kneed het tot een bol.
  • Houd 1/3 deel van het deeg apart voor het deksel van de taart en rol de rest uit tot een plak die in een ronde lage vorm van 30 cm doorsnee past.
  • Leg de pruimen in de bodem en strooi er de gewone suiker over.
  • Rol het achtergehouden deeg uit tot een plak, snijd hier smalle repen van en leg die in een ruitmodel over de vlaai.
  • Bestrijk de vlaai met het ei en strooi er de greinsuiker over.
  • Bak de vlaai 30 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart