Pulao van gemengde groenten
Ingrediënten
- 8 eetlepel(s) geklaarde boter ghee
- 2 uien dun gesneden
- 2 tomaten gepelde en in blokjes gesneden
- ½ kop erwten
- ½ kop sperziebonen in stukjes van 2 cm
- ½ kop bloemkoolroosjes
- ½ kop wortelen dun gesneden
- 2 hele kardemoms licht gekneusde
- 1 kaneelstokje van 2½ cm
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad verkruimeld
- ¼ theelepel zwarte peper vers gemalen
- 1½ kop langkorrelrijst
- 7½ dl water
- 2 theelepel zout
Instructies
- Verhit 2 eetlepels ghee en bruin de uien. Houd ze apart voor de garnering.
- Doe 3 eetlepels ghee in een pan.
- Voeg de tomaten, erwten, sperziebonen, bloemkool en wortels toe en sauteer die 5 minuten.
- Haal ze uit de pan en houd ze apart.
- Bak in de resterende ghee de kardemoms, kaneel, kruidnagels, laurierblad en peper 2 minuten.
- Voeg de ongekookte rijst toe en bak nog 2-3 minuten.
- Breng het water aan de kook en voeg het zout, de rijst en de groenten toe.
- Meng goed door elkaar. B
- edek de pan en kook op een laag vuur 20 minuten of tot de rijst gaar is.
- Garneer met de uien en dien heet op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: kop = een maatbeker van 2,4 dl.