Pulao van gemengde groenten

Pulao van gemengde groenten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 eetlepel(s) geklaarde boter ghee
  • 2 uien dun gesneden
  • 2 tomaten gepelde en in blokjes gesneden
  • ½ kop erwten
  • ½ kop sperziebonen in stukjes van 2 cm
  • ½ kop bloemkoolroosjes
  • ½ kop wortelen dun gesneden
  • 2 hele kardemoms licht gekneusde
  • 1 kaneelstokje van 2½ cm
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad verkruimeld
  • ¼ theelepel zwarte peper vers gemalen
  • kop langkorrelrijst
  • dl water
  • 2 theelepel zout

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels ghee en bruin de uien. Houd ze apart voor de garnering.
  • Doe 3 eetlepels ghee in een pan.
  • Voeg de tomaten, erwten, sperziebonen, bloemkool en wortels toe en sauteer die 5 minuten.
  • Haal ze uit de pan en houd ze apart.
  • Bak in de resterende ghee de kardemoms, kaneel, kruidnagels, laurierblad en peper 2 minuten.
  • Voeg de ongekookte rijst toe en bak nog 2-3 minuten.
  • Breng het water aan de kook en voeg het zout, de rijst en de groenten toe.
  • Meng goed door elkaar. B
  • edek de pan en kook op een laag vuur 20 minuten of tot de rijst gaar is.
  • Garneer met de uien en dien heet op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot: kop = een maatbeker van 2,4 dl.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch