Pulled Chicken Borrelbrood – Gezellig & Smaakvol
Een heerlijk borrelbrood gevuld met smeuïge pulled chicken, gesmolten kaas en pittige buffalo hot pepper saus. Perfect om te delen tijdens een borrel of feestje!
Equipment
- handmixer
- broodmes
Ingrediënten
- 100 ml buffalo hot pepper saus
- 75 g geraspte mozzarella
- 8 grote plakken jonge kaas
- 4 stengels bosui
- 2 kipfilets
- 1 groot rond ongesneden brood
- 1 l kippenbouillon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de kipfilets hierin gaar.
- Giet de bouillon af en doe de kipfilets in een hoge schaal.
- Gebruik een handmixer met gardes om de kipfilets te ‘pullen’ tot fijne pulled chicken.
- Snijd de bosui in dunne ringen.
- Meng de pulled chicken met de bosui, twee derde van de geraspte mozzarella en de buffalo hot pepper saus.
- Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
- Snijd het brood met een broodmes in kwarten, maar snijd niet helemaal door tot de bodem.
- Snijd vervolgens elke kwart weer bijna tot op de bodem, zodat er acht sneden ontstaan.
- Vouw de plakken jonge kaas dubbel en stop ze tussen de sneden in het brood.
- Vul het brood tussen de plakken kaas met de pulled chicken en verdeel eventueel wat extra vulling in het midden van het brood.
- Strooi de resterende geraspte mozzarella over de bovenkant van het brood.
- Bak het borrelbrood gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is en het brood knapperig en goudbruin is.
- Serveer het borrelbrood warm en geniet samen met vrienden of familie van deze heerlijke borrelhap!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een dipsaus zoals knoflooksaus of een yoghurtdip voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit hartige borrelbrood.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 38 g | Vet: 21 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 3 g