Quiche lorraine van Allerhande
Ingrediënten
- 250 g bloem
- zout
- 140 g koude boter of margarine
- 200 g magere spekreepjes
- 6 eieren M
- 2 bekertjes crème fraîche a 200 ml
Instructies
- Bloem en zout boven kom zeven.
- Boter in blokjes snijden (1 eetlepel apart houden) en met koude vingers door de bloem kneden.
- Voorzichtig 2 eetlepels water toevoegen.
- Deeg tot bal vormen en minstens 2 uur laten rusten.
- In steelpan water aan de kook brengen en spekjes 2 minuten in kokend water blancheren.
- Bereiden
- Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
- Deeg uitrollen tot een lap van 26 cm.
- Vorm invetten en bekleden met deeg.
- Spekreepjes over bodem verdelen.
- In kom eieren en crème fraîche door elkaar kloppen.
- Op smaak brengen met zout en peper en in vorm gieten.
- Quiche in het midden van de oven 25 minuten bakken.
- Stand terugdraaien tot 180 ºC of gasovenstand 3.
- Taart nog 25 minuten bakken.
- Lekker met een salade met walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
cherrytomaatjes en geraspte kaas toevoegen. Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen 15 voorbereiden, 120 wachten, 60 bereiden
cherrytomaatjes en geraspte kaas toevoegen. Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen 15 voorbereiden, 120 wachten, 60 bereiden
Voedingswaarden
Calories: 1125 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 28 g | Vet: 87 g