Quiche lorraine van Allerhande

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • zout
  • 140 g koude boter of margarine
  • 200 g magere spekreepjes
  • 6 eieren M
  • 2 bekertjes crème fraîche a 200 ml

Instructies

  • Bloem en zout boven kom zeven.
  • Boter in blokjes snijden (1 eetlepel apart houden) en met koude vingers door de bloem kneden.
  • Voorzichtig 2 eetlepels water toevoegen.
  • Deeg tot bal vormen en minstens 2 uur laten rusten.
  • In steelpan water aan de kook brengen en spekjes 2 minuten in kokend water blancheren.
  • Bereiden
  • Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
  • Deeg uitrollen tot een lap van 26 cm.
  • Vorm invetten en bekleden met deeg.
  • Spekreepjes over bodem verdelen.
  • In kom eieren en crème fraîche door elkaar kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper en in vorm gieten.
  • Quiche in het midden van de oven 25 minuten bakken.
  • Stand terugdraaien tot 180 ºC of gasovenstand 3.
  • Taart nog 25 minuten bakken.
  • Lekker met een salade met walnoten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
cherrytomaatjes en geraspte kaas toevoegen.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen 15 voorbereiden, 120 wachten, 60 bereiden
 

Voedingswaarden

Calories: 1125 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 28 g | Vet: 87 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk