Quiche met pestogehakt
Equipment
- 4 ovenschaaltjes, (ca. 350 ml), ingevet
Ingrediënten
- 2 el olie
- 400 g Italiaanse roerbakgroentemix
- 4 eieren
- 150 ml melk
- 50 g geraspte belegen kaas
- 450 g mager rundergehakt
- chilipeper gemalen
- 3 el pesto
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit 1 eetlepel olie in een ruime hapjespan en roerbak de groenten hierin in ca. 4 minuten beetgaar.
- Klop in een kom de eieren los met melk, kaas en naar smaak zout en chilipeper. Schep de groenten erdoor en vul de schaaltjes.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
- Verhit vlak voordat de taartjes gaar zijn de laatste eetlepel olie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
- Voeg de pesto en 2 eetlepels water toe en bak het gehakt nog 2 minuten.
- Breng op smaak met zout en chilipeper.
- Zet de schaaltjes op een bord.
- Lepel het gehakt erover.
- Lekker met pasta met extra pesto en een groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de quiche ook in een lage, ronde ovenschaal maken.
Reken dan op 35 minuten baktijd.
Reken dan op 35 minuten baktijd.