Quiche met wortel en spiegelei

Quiche met Wortel, Lente-ui en Spiegelei

Deze kleurrijke quiche met dunne plakjes wortel, lente-ui en een perfect gebakken spiegelei is een ware blikvanger op tafel. De romige vulling en de knapperige korst maken het een heerlijk en voedzaam gerecht voor elke gelegenheid.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
  • 4 grote wortels geborsteld en met de kaasschaaf in dunne plakjes gesneden
  • 2 lente-uien in ringetjes gesneden
  • 4 eieren
  • 200 g slagroom
  • 1 eetlepel olie om te bakken
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 mespunt geraspte nootmuskaat
  • Boter voor het invetten van de quichevorm
  • 1 bosje bieslook fijngehakt

Instructies

  • Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng in een kom de eieren met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Vet de quichevorm in.
  • Rol het deeg af, bestuif het met een beetje bloem, draai het deeg om en verwijder het bakpapier.
  • Steek met een kleine ronde steker cirkels uit de rand van het deeg.
  • Leg het overige deeg in de vorm en versterk de rand met de uitgestoken deegcirkels.
  • Verdeel de wortelplakjes en lente-ui over de deegbodem.
  • Giet het eimengsel erover en leg de deegcirkels langs de rand van de quiche.
  • Bak de quiche onderin de oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
  • Verhit ondertussen de olie in een pan en bak een spiegelei.
  • Leg het spiegelei in het midden van de quiche na het bakken.
  • Bestrooi de quiche met fijngehakte bieslook voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 12 g | Vet: 28 g | Zout: 1.4 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Hartige taart / Hoofdgerechten / Lunch
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Picknick / Verjaardag