Raapstelenstamppot met Smeltende Kaas
Een frisse en romige stamppot met raapstelen en zachte, smeltende jong belegen kaas, heerlijk op smaak gebracht met nootmuskaat.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Roer de boter en melk door de aardappelen tot een smeuïge puree.
- Voeg de raapstelen en de blokjes kaas toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gefruite uitjes en extra geraspte kaas voor een extra hartige smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaak van raapstelen en de romige kaas.
Voedingswaarden
Calories: 570 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g