Raapstelenstamppot met Smeltende Kaas

Een rustieke foto van stamppot raapstelen met kaas, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met verse, groene raapstelen, wat zorgt voor een levendige textuur. Kleine blokjes jong belegen kaas zijn door de stamppot geschept en beginnen licht te smelten. Een snufje zwarte peper en een vleugje nootmuskaat verrijken het gerecht. Knapperige gefruite uitjes en extra geraspte kaas zijn erover gestrooid voor extra smaak. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra raapstelen en kaas, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Raapstelenstamppot met Smeltende Kaas

Een frisse en romige stamppot met raapstelen en zachte, smeltende jong belegen kaas, heerlijk op smaak gebracht met nootmuskaat.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappelen geschild en in stukken
  • 3 bosjes raapstelen gewassen en grof gesneden
  • 250 g jong belegen kaas in blokjes
  • 1 dl melk
  • 20 g boter
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Roer de boter en melk door de aardappelen tot een smeuïge puree.
  • Voeg de raapstelen en de blokjes kaas toe en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gefruite uitjes en extra geraspte kaas voor een extra hartige smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaak van raapstelen en de romige kaas.

Voedingswaarden

Calories: 570 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch