Rabarber-aardbeienpannenkoekjes
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 500 g rabarber
- 100 g suiker
- 250 g aardbeien gehalveerd
- 150 ml melk
- 1 ei
- 125 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 50 g rozijnen
- 1 kleine appel gesnipperd
- 3 eetlepels boter
- Een mespunt zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en meng deze in een ovenschaal met suiker.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de rabarber in ongeveer 45 minuten gaar worden.
- Laat de rabarber afkoelen en schep de gehalveerde aardbeien erdoor.
- Klop in een kom de melk met het ei los.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en klop het door tot een dik beslag.
- Roer de rozijnen, gesnipperde appel en een mespunt zout door het beslag.
- Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel boter en schep op enige afstand van elkaar 2-3 keer een lepel beslag.
- Bak de pannenkoekjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Houd de pannenkoekjes warm en bak met de rest van het beslag op dezelfde wijze nog meer pannenkoekjes.
- Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en schep de rabarber-aardbeicompote ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pannenkoekjes met een lepel crème fraîche en een bolletje vanille-ijs.Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 30 g