Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 3-4 rabarberstengels
- 120 g boter op kamertemperatuur
- 120 g suiker
- 120 g amandelmeel
- Merg van 0.5 vanillestokje
- 2 eieren
- 1 ei om te bestrijken
- Een beetje suiker om te bestrooien
- Honing om achteraf te besprenkelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Rol het deeg uit op het bakpapier.
- Klop de zachte boter op hoge snelheid los met een handmixer.
- Voeg de eieren en een deel van de suiker toe en klop door tot het mengsel licht en luchtig is.
- Voeg de rest van de suiker, het vanillemerg en amandelmeel toe en klop op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
- Verdeel de frangipane gelijkmatig over het deeg, laat de randen een beetje vrij.
- Snijd de rabarberstengels in de lengte doormidden en vervolgens op lengte zodat ze precies op het deeg passen.
- Leg de rabarber op de frangipane.
- Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi het geheel met wat suiker.
- Bak de taart gedurende 20-25 minuten goudbruin in de oven.
- Laat de taart afkoelen en besprenkel met honing naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti vormt een heerlijke combinatie met de frisse rabarber en de rijke frangipaneVoedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 25 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 20 g