Rabarber Frangipane Plaattaart

Rabarber plaattaart met frangipane

Rabarber Frangipane Plaattaart

Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 3-4 rabarberstengels
  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • 120 g suiker
  • 120 g amandelmeel
  • Merg van 0.5 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 1 ei om te bestrijken
  • Een beetje suiker om te bestrooien
  • Honing om achteraf te besprenkelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier.
  • Klop de zachte boter op hoge snelheid los met een handmixer.
  • Voeg de eieren en een deel van de suiker toe en klop door tot het mengsel licht en luchtig is.
  • Voeg de rest van de suiker, het vanillemerg en amandelmeel toe en klop op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel de frangipane gelijkmatig over het deeg, laat de randen een beetje vrij.
  • Snijd de rabarberstengels in de lengte doormidden en vervolgens op lengte zodat ze precies op het deeg passen.
  • Leg de rabarber op de frangipane.
  • Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi het geheel met wat suiker.
  • Bak de taart gedurende 20-25 minuten goudbruin in de oven.
  • Laat de taart afkoelen en besprenkel met honing naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti vormt een heerlijke combinatie met de frisse rabarber en de rijke frangipane

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 25 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Groenten / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch