Rabarber Tarte Tatin

Rabarber tarte tatin

Rabarber Tarte Tatin

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 300 g rabarber in stukken gesneden
  • Schil van 1 limoen geraspt
  • 1 theelepel vanillepasta of merg van een halve vanillepeul
  • 100 g boter
  • 150 g suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet een ovenvaste schaal of skillet op het vuur.
  • Laat de boter smelten en voeg vervolgens de helft van de suiker toe.
  • Wanneer de suiker is opgelost, laat je het mengsel kleuren tot een lichte karamel.
  • Voeg dan de rabarber, limoenrasp en vanille toe.
  • Zodra de rabarber vocht begint los te laten, voeg je de rest van de suiker toe.
  • Rol het bladerdeeg uit en leg dit op de schaal.
  • Druk de zijkanten van het deeg in de schaal om het rabarbermengsel heen.
  • Bak de tarte tatin in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
  • Haal de schaal uit de oven en laat deze afkoelen totdat je hem kunt vastpakken, maar niet te lang, anders plakt de karamel te veel aan de schaal.
  • Plaats een groot bord op de schaal en draai deze in één soepele beweging om.
  • Serveer de rabarber tarte tatin met lobbig geklopte room of vanille-ijs.
  • Geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Muscat zal de smaken van de rabarber en karamel mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 2 g | Vet: 24 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 31 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Groenten / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch