Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 300 g rabarber in stukken gesneden
- Schil van 1 limoen geraspt
- 1 theelepel vanillepasta of merg van een halve vanillepeul
- 100 g boter
- 150 g suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zet een ovenvaste schaal of skillet op het vuur.
- Laat de boter smelten en voeg vervolgens de helft van de suiker toe.
- Wanneer de suiker is opgelost, laat je het mengsel kleuren tot een lichte karamel.
- Voeg dan de rabarber, limoenrasp en vanille toe.
- Zodra de rabarber vocht begint los te laten, voeg je de rest van de suiker toe.
- Rol het bladerdeeg uit en leg dit op de schaal.
- Druk de zijkanten van het deeg in de schaal om het rabarbermengsel heen.
- Bak de tarte tatin in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
- Haal de schaal uit de oven en laat deze afkoelen totdat je hem kunt vastpakken, maar niet te lang, anders plakt de karamel te veel aan de schaal.
- Plaats een groot bord op de schaal en draai deze in één soepele beweging om.
- Serveer de rabarber tarte tatin met lobbig geklopte room of vanille-ijs.
- Geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat zal de smaken van de rabarber en karamel mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 2 g | Vet: 24 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 31 g