Rabarbertaart
Probeer dit recept eens uit en geniet van de heerlijke rabarbertaart!
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 200 gram bloem
- Snufje zout
- 100 gram boter of margarine
- 80 gram suiker
- 1 ei
- Voor de vulling:
- 500 gram rabarber
- 80 gram suiker of naar smaak
- 2 eetlepels custardpoeder
- 1 eetlepel paneermeel
- 125 ml slagroom optioneel, voor garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem met een snufje zout.
- Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan de bloem.
- Wrijf met je vingers de boter door de bloem totdat het op broodkruimels lijkt.
- Voeg de suiker en het ei toe en meng tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.
- Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.
- Bestrooi de bodem met paneermeel.
- Meng de rabarber met suiker en custardpoeder.
- Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
- Bak de rabarbertaart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, tot de rabarber zacht is en het deeg goudbruin.
- Laat de taart afkoelen en serveer eventueel met een beetje opgeklopte slagroom.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 4 g | Sugar: 3 g