Rabarbertaart

Rabarbertaart

Probeer dit recept eens uit en geniet van de heerlijke rabarbertaart!
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 200 gram bloem
  • Snufje zout
  • 100 gram boter of margarine
  • 80 gram suiker
  • 1 ei
  • Voor de vulling:
  • 500 gram rabarber
  • 80 gram suiker of naar smaak
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 125 ml slagroom optioneel, voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem met een snufje zout.
  • Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan de bloem.
  • Wrijf met je vingers de boter door de bloem totdat het op broodkruimels lijkt.
  • Voeg de suiker en het ei toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.
  • Bestrooi de bodem met paneermeel.
  • Meng de rabarber met suiker en custardpoeder.
  • Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
  • Bak de rabarbertaart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, tot de rabarber zacht is en het deeg goudbruin.
  • Laat de taart afkoelen en serveer eventueel met een beetje opgeklopte slagroom.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 4 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Nederland