Ratatouille Taartjes
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 100 gr bloem
- 50 gr boter
- ¼ theelepel zout
- 2 eetlepels koud water
Voor de ratatouille:
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 gr ui fijngehakt
- 100 gr courgette in kleine blokjes
- 75 gr rode paprika in kleine blokjes
- 75 gr gele paprika in kleine blokjes
- 100 gr aubergine in kleine blokjes
- 1 teentje knoflook geperst
- Suiker naar smaak
- 1 bouquet garni tijm, stelen van peterselie en laurierblaadje gebonden in preiblad
Instructies
Voorbereiden:
- Meng bloem en zout.
- Snijd de boter met twee messen erdoor.
- Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
- Laat afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit.
- Snijd 4 cirkels (doorsnede 10 cm) uit.
- Bekleed de vormpjes met het deeg en bak de bodems 25 minuten blind.
Voor de ratatouille:
- Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan.
- Bak ui en geperste knoflook 5 minuten zacht.
- Voeg zout en suiker toe.
- Doe paprika's, courgette en aubergine erbij en bak nog 5 minuten mee.
- Voeg bouquet garni en tomaten toe.
- Meng goed en zet de pan afgedekt met aluminiumfolie
- 50 minuten in de oven, de laatste 20 minuten zonder folie, af en toe omscheppen.
- Verwijder het bouquet garni.
Bereiden:
- Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
- Verwarm de taartjes 10 minuten in de oven op 200 °C.
- Garneer met basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke ratatouille taartjes als smaakvol bijgerecht.