Ratatouille Taartjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 100 gr bloem
  • 50 gr boter
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eetlepels koud water

Voor de ratatouille:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gr ui fijngehakt
  • 100 gr courgette in kleine blokjes
  • 75 gr rode paprika in kleine blokjes
  • 75 gr gele paprika in kleine blokjes
  • 100 gr aubergine in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Suiker naar smaak
  • 1 bouquet garni tijm, stelen van peterselie en laurierblaadje gebonden in preiblad

Instructies

Voorbereiden:

  • Meng bloem en zout.
  • Snijd de boter met twee messen erdoor.
  • Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  • Laat afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit.
  • Snijd 4 cirkels (doorsnede 10 cm) uit.
  • Bekleed de vormpjes met het deeg en bak de bodems 25 minuten blind.

Voor de ratatouille:

  • Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan.
  • Bak ui en geperste knoflook 5 minuten zacht.
  • Voeg zout en suiker toe.
  • Doe paprika's, courgette en aubergine erbij en bak nog 5 minuten mee.
  • Voeg bouquet garni en tomaten toe.
  • Meng goed en zet de pan afgedekt met aluminiumfolie
  • 50 minuten in de oven, de laatste 20 minuten zonder folie, af en toe omscheppen.
  • Verwijder het bouquet garni.

Bereiden:

  • Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
  • Verwarm de taartjes 10 minuten in de oven op 200 °C.
  • Garneer met basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke ratatouille taartjes als smaakvol bijgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Feestdagen etc Kerst