Recept afdrukken
No ratings yet

Ratatouille Taartjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 100 gr bloem
  • 50 gr boter
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eetlepels koud water

Voor de ratatouille:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gr ui fijngehakt
  • 100 gr courgette in kleine blokjes
  • 75 gr rode paprika in kleine blokjes
  • 75 gr gele paprika in kleine blokjes
  • 100 gr aubergine in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Suiker naar smaak
  • 1 bouquet garni tijm, stelen van peterselie en laurierblaadje gebonden in preiblad

Instructies

Voorbereiden:

  • Meng bloem en zout.
  • Snijd de boter met twee messen erdoor.
  • Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  • Laat afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel het deeg in vier stukken en rol uit.
  • Snijd 4 cirkels (doorsnede 10 cm) uit.
  • Bekleed de vormpjes met het deeg en bak de bodems 25 minuten blind.

Voor de ratatouille:

  • Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan.
  • Bak ui en geperste knoflook 5 minuten zacht.
  • Voeg zout en suiker toe.
  • Doe paprika's, courgette en aubergine erbij en bak nog 5 minuten mee.
  • Voeg bouquet garni en tomaten toe.
  • Meng goed en zet de pan afgedekt met aluminiumfolie
  • 50 minuten in de oven, de laatste 20 minuten zonder folie, af en toe omscheppen.
  • Verwijder het bouquet garni.

Bereiden:

  • Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
  • Verwarm de taartjes 10 minuten in de oven op 200 °C.
  • Garneer met basilicum.

Notities

Serveer deze heerlijke ratatouille taartjes als smaakvol bijgerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ratatouilletaartjes

Geniet van deze heerlijke ratatouilletaartjes als bijgerecht met een knapperige bodem en smaakvolle groenten. Perfect voor liefhebbers van de Franse keuken!
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hartige taart
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eetlepels koud water

Voor de ratatouille:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram ui fijngesneden
  • 100 gram courgette in blokjes
  • 75 gram rode paprika in blokjes
  • 75 gram gele paprika in blokjes
  • 100 gram aubergine in blokjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Suiker naar smaak
  • 1 bouquet garni tijm, stelen van peterselie, laurierblaadje gebonden in een preiblad
  • 2 ontvelde ontpitte tomaten, in kleine blokjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Meng bloem en zout.
  • Snijd de boter met twee messen erdoor.
  • Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  • Laat afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel het deeg in vier gelijke porties en rol uit.
  • Snijd 4 cirkels (doorsnede ongeveer 10 cm) uit.
  • Bekleed de bakvormpjes met het deeg.
  • Bak de bodems blind in de oven gedurende ongeveer 25 minuten.
  • Snijd de ui, courgette, rode paprika, gele paprika en aubergine in kleine blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de ui en geperste knoflook zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Voeg zout en suiker toe.
  • Voeg de paprika's, courgette en aubergine toe en bak ze mee gedurende 5 minuten.
  • Voeg het bouquet garni en de tomaten toe en meng alles goed door.
  • Dek de pan af met aluminiumfolie en zet het geheel ongeveer 50 minuten in de oven, waarbij je de laatste 20 minuten het aluminiumfolie verwijdert.
  • Schep af en toe om en verwijder het bouquet garni.

Bereiden:

  • Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
  • Verwarm de taartjes ongeveer 10 minuten in de oven op 200°C.
  • Garneer met verse basilicum en serveer.