Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ratatouilletaartjes
Geniet van deze heerlijke ratatouilletaartjes als bijgerecht met een knapperige bodem en smaakvolle groenten. Perfect voor liefhebbers van de Franse keuken!
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 kleine ingevette bakvormpjes (doorsnede 10 cm)
Bakpapier
steunvulling
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
100
gram
bloem
▢
50
gram
boter
▢
¼
theelepel
zout
▢
2
eetlepels
koud water
Voor de ratatouille:
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
75
gram
ui
fijngesneden
▢
100
gram
courgette
in blokjes
▢
75
gram
rode paprika
in blokjes
▢
75
gram
gele paprika
in blokjes
▢
100
gram
aubergine
in blokjes
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
Suiker
naar smaak
▢
1
bouquet garni
tijm, stelen van peterselie, laurierblaadje gebonden in een preiblad
▢
2
ontvelde
ontpitte tomaten, in kleine blokjes
Instructies
Voorbereiden:
Meng bloem en zout.
Snijd de boter met twee messen erdoor.
Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
Laat afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het deeg in vier gelijke porties en rol uit.
Snijd 4 cirkels (doorsnede ongeveer 10 cm) uit.
Bekleed de bakvormpjes met het deeg.
Bak de bodems blind in de oven gedurende ongeveer 25 minuten.
Snijd de ui, courgette, rode paprika, gele paprika en aubergine in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de ui en geperste knoflook zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten.
Voeg zout en suiker toe.
Voeg de paprika's, courgette en aubergine toe en bak ze mee gedurende 5 minuten.
Voeg het bouquet garni en de tomaten toe en meng alles goed door.
Dek de pan af met aluminiumfolie en zet het geheel ongeveer 50 minuten in de oven, waarbij je de laatste 20 minuten het aluminiumfolie verwijdert.
Schep af en toe om en verwijder het bouquet garni.
Bereiden:
Vul de taartbodempjes met de ratatouille.
Verwarm de taartjes ongeveer 10 minuten in de oven op 200°C.
Garneer met verse basilicum en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hartige taart
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch