Ratatouilletaart met Bladerdeegbodem
Deze heerlijke ratatouilletaart combineert de rijke smaken van courgette, aubergine, paprika en tomatensaus op een knapperige bladerdeegbodem. Een perfect vegetarisch gerecht voor lunch of diner!
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 kleine courgette in blokjes gesneden
- 1 kleine aubergine in blokjes gesneden
- 1 paprika in blokjes gesneden
- ½ ui in blokjes gesneden
- 3 eieren
- 500 g tomatenpuree of tomatensaus
- 1 eetlepel tijm gehakt
- Zout en peper naar smaak
- Beetje olijfolie om te bakken
Instructies
- Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
- Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, aubergine, paprika en ui totdat ze zacht zijn.
- Laat de groenten afkoelen.
- Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin, snijd de overhangende randen af.
- Meng de tomatensaus goed met de eieren en breng op smaak met zout, peper en tijm.
- Smeer een beetje van het tomatensausmengsel op de bladerdeegbodem en leg de groenten erop.
- Giet de rest van het tomatensausmengsel over de groenten.
- Bak de ratatouilletaart eerst 10 minuten op de bodem van de oven en daarna nog ongeveer 35 minuten in het midden van de oven totdat de taart goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse rosé of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g