Rawon daging

Rawon Daging

Rawon daging

gekruiden rundvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen in blokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 tenen knoflook uitgeperste
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel trassi
  • 2 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel olie
  • dl water
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 stukje citroenschil
  • zout

Instructies

  • Wrijf de ui met de knoflook, koenjit, laos, ketoembar, trassi en suiker fijn in een vijzel.
  • Verhit de olie en fruit dit kruidenmengsel 3 min.
  • Haal de pan van het vuur en houd het mengsel apart.
  • Breng het vlees met het water, wat zout en citroenschil aan de kook.
  • Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees 1 uur zachtjes sudderen.
  • Voeg het gefruite kruidenmengsel en de ketjap toe en laat het vlees nog ca. 30 min. door sudderen tot het gaar is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië