Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 3 wortels geraspt en in dunne plakjes gesneden
- 1 courgette in dunne plakjes gesneden
- 1 tomaat in dunne plakjes gesneden
- 1 aardappel geschild en in dunne plakjes gesneden
- 250 g slagroom
- 3 eieren
- 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
- Zout
- Een snufje nootmuskaat geraspt
- 1 eetlepel boter voor het invetten van de vorm
- Gemalen peper
Instructies
- erwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm.
- Gebruik het overhangende deeg om de rand te versterken.
- Leg 3-4 plakjes wortel en courgette afwisselend naast elkaar in de vorm, van buiten naar binnen.
- Steek vervolgens aardappel- en tomatenplakjes afwisselend ertussen.
- Meng de eieren met de slagroom en de peterselie.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Giet dit mengsel over de groenten.
- Bak de quiche in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 55 minuten, of tot hij goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze quiche is ook heerlijk met plakjes pastinaak of aubergine als alternatief voor de groenten.