Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 groene appel
- 1 grote gele biet of andere knolgroente in dunne plakjes
- 1 grote gestreepte biet of andere knolgroente in dunne plakjes
- 1 peer
- 1 courgette
- ½ kleine rodekool
- 1 grote watermeloenradijs of andere knolgroente in dunne plakjes
- flinke handvol gladde peterselie grof gehakt
- pitten van 1 granaatappel
- 200 g walnoten of pistachenoten gehakt
- Ras-el-hanout-dressing
- 3 eetlepel(s) walnoten- of pistacheolie
- sap van 1 citroen
- 1-2 tl dadelpuree of andere zoetstof
- 1½ tl ras-el-hanout
- 1 kleine rode chilipeper grof gehakt
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine of met de hand.
- Als je de olie er tijdens het kloppen langzaam bij druppelt, bindt de dressing en wordt hij dikker.
- Breng op smaak met zout en peper, dek af en zet tot gebruik in de koelkast ( hij blijft in een afgesloten bakje een week goed).
- Maak voor de salade alle groenten en fruit schoon.
- Snijd alles fijn met een schaaf of een scherp mes. Doe in een grote kom.
- Voeg de peterselie toe, giet de dressing erover en meng goed.
- Doe de salade over op een grote schaal, bestrooi met de granaatappelpitten en walnoten of pistachenoten en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gekleurde bietjes koop je bij de beter gesorteerde groenteboer of op de markt.
Watermeloenradijs is een stuk groter dan gewone radijs.
Je kunt ‘m vervangen door een aantal kleine.
Watermeloenradijs is een stuk groter dan gewone radijs.
Je kunt ‘m vervangen door een aantal kleine.