Regenboogsalade

Regenboogsalade

Regenboogsalade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 groene appel
  • 1 grote gele biet of andere knolgroente in dunne plakjes
  • 1 grote gestreepte biet of andere knolgroente in dunne plakjes
  • 1 peer
  • 1 courgette
  • ½ kleine rodekool
  • 1 grote watermeloenradijs of andere knolgroente in dunne plakjes
  • flinke handvol gladde peterselie grof gehakt
  • pitten van 1 granaatappel
  • 200 g walnoten of pistachenoten gehakt
  • Ras-el-hanout-dressing
  • 3 eetlepel(s) walnoten- of pistacheolie
  • sap van 1 citroen
  • 1-2 tl dadelpuree of andere zoetstof
  • tl ras-el-hanout
  • 1 kleine rode chilipeper grof gehakt

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine of met de hand.
  • Als je de olie er tijdens het kloppen langzaam bij druppelt, bindt de dressing en wordt hij dikker.
  • Breng op smaak met zout en peper, dek af en zet tot gebruik in de koelkast ( hij blijft in een afgesloten bakje een week goed).
  • Maak voor de salade alle groenten en fruit schoon.
  • Snijd alles fijn met een schaaf of een scherp mes. Doe in een grote kom.
  • Voeg de peterselie toe, giet de dressing erover en meng goed.
  • Doe de salade over op een grote schaal, bestrooi met de granaatappelpitten en walnoten of pistachenoten en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gekleurde bietjes koop je bij de beter gesorteerde groenteboer of op de markt.
Watermeloenradijs is een stuk groter dan gewone radijs.
Je kunt ‘m vervangen door een aantal kleine.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch