Rempah 1
gefrituurde gekruiden gehakt
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- De kokos in een kom doen, 1 dl kokend water erover schenken en 5 min. laten weken.
- In een keukenmachine de ui, knoflook, laos, kemirie en trassi fijnmalen.
- De ketoembar korrels in een droge koekenpan 2 min. roosteren en fijnmalen.
- Bij de kokos het gehakt, uimengsel, ketoembar, djinten, eieren, suiker en zout toevoegen en goed door elkaar mengen.
- Hiervan 8 balletjes draaien en van de rest driehoekjes vormen.
- Tot het gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
- Vergiet bekleden met keukenpapier.
- Vet of olie verhitten tot 175°c.
- Balletjes en driehoekjes met 6 tegelijk in 5 min. goudbruin bakken.
- Met een schuimspaan inde vergiet scheppen en uit laten lekken.
- Op een rechaud warm houden.
- Balletjes eventueel rond de rijst rangschikken.