Rempah 1

Rempah 1

gefrituurde gekruiden gehakt
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram kokos geraspte
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 kemirienoten
  • 1 plakje laoswortel
  • ½ blokjes trassi van 1 cm
  • 1 eetlepel(s) ketoembarkorrels
  • 1 mespunt djinten
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 1 theelepel zout
  • frituurolie of vet

Instructies

  • De kokos in een kom doen, 1 dl kokend water erover schenken en 5 min. laten weken.
  • In een keukenmachine de ui, knoflook, laos, kemirie en trassi fijnmalen.
  • De ketoembar korrels in een droge koekenpan 2 min. roosteren en fijnmalen.
  • Bij de kokos het gehakt, uimengsel, ketoembar, djinten, eieren, suiker en zout toevoegen en goed door elkaar mengen.
  • Hiervan 8 balletjes draaien en van de rest driehoekjes vormen.
  • Tot het gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier.
  • Vet of olie verhitten tot 175°c.
  • Balletjes en driehoekjes met 6 tegelijk in 5 min. goudbruin bakken.
  • Met een schuimspaan inde vergiet scheppen en uit laten lekken.
  • Op een rechaud warm houden.
  • Balletjes eventueel rond de rijst rangschikken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië