Rempejek Katjang

Rempejek Katjang

rempejek met pinda's
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) santen
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • ½ theelepel ketoembar
  • 1 mespunt djinten
  • ½ theelepel koenjit
  • 1 mespunt djahé
  • 75 gram rijstebloem
  • 25 gram maïzena
  • 100 pinda’s ongezouten
  • 1 dl olie
  • zout

Instructies

  • Los de santen op in 1 dl kokend water.
  • Laat dit afkoelen.
  • Voeg knoflook, ketoembar, koenjit, djahé en een beetje zout toe aan de santen.
  • Doe de rijstebloem en maïzena in een kom, meng ze door elkaar en voeg dan het santenmengsel toe.
  • Blijf roeren tot een niet al te dik beslag is verkregen.
  • Voeg eventueel wat koud water toe.
  • Schep dan de pinda's erdoor.
  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Schep met een sauslepel 3 bergjes in de hete olie.
  • Het beslag zal enigszins uitlopen.
  • Niet meer dan 3 koekjes tegelijk bakken.
  • Bak ze aan beide zijden goudbruin en knapperig.
  • Uit laten lekken en afkoelen.
  • Bewaar de rempejek in een goed gesloten weckpot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Koek
Land van herkomst Indonesië