Rendang Vlees met Conimex Boemboe
Bereid de lekkerste Indonesische magere runderlapjes met Conimex Boemboe Rendang Vlees. Serveer met witte rijst voor nasi putih of kleefrijst voor katupek en lamang.
Equipment
Ingrediënten
- 2 eetlepels Conimex Wok Olie
- 300 ml water
- 500 gram magere runderlappen in reepjes
- 95 gram Conimex Boemboe Rendang Vlees
- 100 gram taugé optioneel
- 2 rode pepers optioneel
- 35 gram santen optioneel
- Conimex Sambal optioneel
Instructies
- Verhit de Conimex Wok Olie in een wok en bak het rundvlees bruin.
- Voeg de Conimex Boemboe Rendang Vlees en water toe.
- Breng al roerend aan de kook en doe het deksel op de pan.
- Laat 50 minuten sudderen op laag vuur.
- Haal het deksel van de pan en laat 10 minuten inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Notities / Tips / Wijnadvies
erveertip:
- Serveer met witte rijst (nasi putih) of kleefrijst (katupek en lamang).
- Zet Conimex Sambal op tafel voor de liefhebbers.
- Voeg santen en rode pepers toe voor een rijkere smaak.
- Voeg taugé toe vlak voor het serveren.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g