Rendang Vlees met Conimex Boemboe

Een heerlijk Indonesisch gerecht met langzaam gestoofd rendangvlees, overgoten met een rijke, kokosachtige saus. Het rundvlees is diepbruin en boterzacht, gegarneerd met dun gesneden rode peper en knapperige taugé. Geserveerd met gestoomde witte rijst als perfecte aanvulling op de intense smaken. Naast het bord ligt een vintage lepel en een linnen servet op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond een houten snijplank met extra rode pepers, een kommetje sambal en verse kruiden. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de diepe smaken en rijke texturen van dit authentieke Indonesische gerecht.

Rendang Vlees met Conimex Boemboe

Bereid de lekkerste Indonesische magere runderlapjes met Conimex Boemboe Rendang Vlees. Serveer met witte rijst voor nasi putih of kleefrijst voor katupek en lamang.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Total time 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 ml water
  • 500 gram magere runderlappen in reepjes
  • 95 gram Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 100 gram taugé optioneel
  • 2 rode pepers optioneel
  • 35 gram santen optioneel
  • Conimex Sambal optioneel

Instructies

  • Verhit de Conimex Wok Olie in een wok en bak het rundvlees bruin.
  • Voeg de Conimex Boemboe Rendang Vlees en water toe.
  • Breng al roerend aan de kook en doe het deksel op de pan.
  • Laat 50 minuten sudderen op laag vuur.
  • Haal het deksel van de pan en laat 10 minuten inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.

Notities / Tips / Wijnadvies

erveertip:
  • Serveer met witte rijst (nasi putih) of kleefrijst (katupek en lamang).
  • Zet Conimex Sambal op tafel voor de liefhebbers.
Variaties:
  • Voeg santen en rode pepers toe voor een rijkere smaak.
  • Voeg taugé toe vlak voor het serveren.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Rundvlees
Land van herkomst Azië / Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden