Ricotta-Pijnboompitten Gehaktballetjes met Tomatentapenade

Ricotta-Pijnboompitten Gehaktballetjes met Tomatentapenade

Ricotta-Pijnboompitten Gehaktballetjes met Tomatentapenade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • 100 g ricotta kaas
  • 15 g verse basilicum fijngesneden
  • 100 g pijnboompitten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 50 g tomatentapenade
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng het gehakt, ricotta, fijngesneden basilicum, zout en peper in een kom.
  • Kneed het mengsel goed door en vorm er met vochtige handen 18 kleine gehaktballetjes van.
  • Rol de gehaktballetjes door de pijnboompitten op een bord en druk ze goed aan zodat de pijnboompitten goed blijven plakken.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes in de hete olie rondom goudbruin en gaar, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Serveer de gehaktballetjes met tomatentapenade als dip.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij de hartige smaak van de gehaktballetjes en de romige ricotta.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hoofdgerechten / Rundvlees / Snack
Land van herkomst Italië