Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 600 g rundergehakt
- 100 g ricotta kaas
- 15 g verse basilicum fijngesneden
- 100 g pijnboompitten
- 6 eetlepels olijfolie
- 50 g tomatentapenade
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng het gehakt, ricotta, fijngesneden basilicum, zout en peper in een kom.
- Kneed het mengsel goed door en vorm er met vochtige handen 18 kleine gehaktballetjes van.
- Rol de gehaktballetjes door de pijnboompitten op een bord en druk ze goed aan zodat de pijnboompitten goed blijven plakken.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de gehaktballetjes in de hete olie rondom goudbruin en gaar, dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Serveer de gehaktballetjes met tomatentapenade als dip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij de hartige smaak van de gehaktballetjes en de romige ricotta.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 45 g | Sugar: 1 g