Rijke Bonenpot met Rookworst en Rucola

Een rustieke houten tafel met een dampende kom bonenstoofpot, gevuld met verschillende bonen, plakjes rookworst en verse rucola als garnering. De presentatie is warm en uitnodigend, met een houten plank en een linnen servet ernaast.

Rijke Bonenpot met Rookworst en Rucola

Een smaakvolle bonenpot met sappige rookworst, rucola en een kruidige tomatensaus. Perfect als hartig comfortfood voor elk moment!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 rookworst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 760 gram Spaanse reuzenbonen 2 pakjes, uitgelekt
  • 75 gram rucola
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de knoflook en pers deze uit boven een pan met olijfolie.
  • Voeg de tomatenblokjes, basterdsuiker, worcestersaus en mosterd toe.
  • Laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Laat de bonen uitlekken en spoel ze af onder stromend water.
  • Voeg de bonen toe aan het tomatenmengsel en roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Was de rucola en snijd deze grof.
  • Schep de rucola vlak voor serveren door het bonenmengsel.
  • Snijd de rookworst in schuine plakken en leg deze bovenop de bonenschotel.
  • Serveer de bonenpot direct op een mooie schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met knapperig brood of een frisse salade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een krachtige Australische rode wijn zoals Beresford Shiraz Cabernet past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 460 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 22 g | Vet: 22 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Groenten / Hoofdgerechten / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland