Rijke Bonenpot met Rookworst en Rucola
Een smaakvolle bonenpot met sappige rookworst, rucola en een kruidige tomatensaus. Perfect als hartig comfortfood voor elk moment!
Equipment
- kookpan
- mes
Ingrediƫnten
- 1 rookworst
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 ml tomatenblokjes
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 2 eetlepels worcestersaus
- 1 theelepel mosterd
- 760 gram Spaanse reuzenbonen 2 pakjes, uitgelekt
- 75 gram rucola
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de knoflook en pers deze uit boven een pan met olijfolie.
- Voeg de tomatenblokjes, basterdsuiker, worcestersaus en mosterd toe.
- Laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Laat de bonen uitlekken en spoel ze af onder stromend water.
- Voeg de bonen toe aan het tomatenmengsel en roer goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Was de rucola en snijd deze grof.
- Schep de rucola vlak voor serveren door het bonenmengsel.
- Snijd de rookworst in schuine plakken en leg deze bovenop de bonenschotel.
- Serveer de bonenpot direct op een mooie schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig brood of een frisse salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:
Een krachtige Australische rode wijn zoals Beresford Shiraz Cabernet past perfect bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 460 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 22 g | Vet: 22 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 7 g