Rijst met appelen

Rijst met appelen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gr rijst
  • ½ liter water
  • ½ liter melk
  • 2 eieren
  • 130 gr suiker
  • 4 appels
  • 1 citroen
  • 3 dl water
  • 150 gr suiker
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 4 eetlepels jam naar keuze

Instructies

  • Spoel de rijst in water af,giet ½ liter water in een pan en kook de rijst daarin 15 minuten.
  • Voeg de melk toe en kook de rijst gaar.
  • Dek de pan af en zet het vuur laag.
  • Klop de eidooiers los.
  • Neem de rijst van het vuur en meng er al roerend de eidooiers en de suiker door.
  • Schil de appels en overgiet ze met het sap van de citroen.
  • Maak een suikerstroop van 3 dl water en 150 gr suiker, leg de appels hierin en laat alles gaar worden.
  • Klop het wit van de eieren met de poedersuiker stijf.
  • Stort de rijst in een vuurvaste schotel,leg de appels er bovenop,vul de booropeningen met jam en leg op elke appel stijfgeslagen eiwit.
  • Plaats de appels 10 minuten in een warme oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Rijst
Land van herkomst België