Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijst met appelen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
gr
rijst
▢
½
liter
water
▢
½
liter
melk
▢
2
eieren
▢
130
gr
suiker
▢
4
appels
▢
1
citroen
▢
3
dl
water
▢
150
gr
suiker
▢
2
eetlepels
poedersuiker
▢
4
eetlepels
jam
naar keuze
Instructies
Spoel de rijst in water af,giet ½ liter water in een pan en kook de rijst daarin 15 minuten.
Voeg de melk toe en kook de rijst gaar.
Dek de pan af en zet het vuur laag.
Klop de eidooiers los.
Neem de rijst van het vuur en meng er al roerend de eidooiers en de suiker door.
Schil de appels en overgiet ze met het sap van de citroen.
Maak een suikerstroop van 3 dl water en 150 gr suiker, leg de appels hierin en laat alles gaar worden.
Klop het wit van de eieren met de poedersuiker stijf.
Stort de rijst in een vuurvaste schotel,leg de appels er bovenop,vul de booropeningen met jam en leg op elke appel stijfgeslagen eiwit.
Plaats de appels 10 minuten in een warme oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Rijst
Land van herkomst
België